Zakelijke informatie

Openingstijden

Tamiko is geopend op:
Maandag: 7:30-18:00
Dinsdag: 7:30-18:00
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 7:30-18:00
Vrijdag: Gesloten

Dit zijn de standaard openingstijden. Bent u op zoek naar opvang buiten deze tijden neem dan gerust contact op.

Tamiko is gesloten op nationale feestdagen. Daarnaast is Tamiko +/- 6 weken per jaar in schoolvakanties gesloten. Deze geef ik begin het jaar door.

Tarieven

Het tarief voor 2020 is 5,50 per uur, dit is incl brood, tussendoortjes en drinken.

Hiernaast komt nog de bureaukosten van het gastouderbureau. Het tarief verschilt per bureau. Tamiko werkt samen met verschillende bureaus en bied daardoor erkende opvang, zodat je als ouder(s) in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

Gastouderbureau Mikz: www.mikz.nl
Gastouderbureau het Liefbeestje https://www.liefbeestje.nl

Wat moet je zelf nog meenemen:

  • Luiers + billendoekjes
  • Flesvoeding + fles
  • Speen
  • Slaapzak
  • Reserve kleertjes
  • Slofjes (we dragen geen schoenen in huis)

Locatie

Gastouderopvang Tamiko vind je in een gezellig wijk in Waalwijk.

Ons huis

Wij wonen in een eensgezinswoning met een ruime dichte tuin. Bij ons in huis mag absoluut niet gerookt worden. Het huis is zo kindvriendelijk mogelijk ingericht. De stopcontacten zijn beveiligt, onder en boven aan de trap hebben we traphekjes, schoonmaakmiddelen etc staan hoog opgeborgen in de gangkast. Er zijn een aantal kinderstoelen.

In de woonkamer is er een hoek ingericht met twee kasten voor (bijna) al het speelgoed, een speelkeukentje en op het moment een poppenhoekje. De hoekjes verander ik naar waar de kinderen op dat moment behoefte aan hebben. Het speelgoed is gesorteerd op soort. Er is veel houten speelgoed en open materialen die de fantasie prikkelen. Tevens zijn er een hoop knutselspullen, puzzels en spelletjes die ik regelmatig te voorschijn haal. Ook de kleintjes worden natuurlijk niet vergeten, voor hun is er een hoek met een groot kleed waar zij lekker op kunnen liggen en ontdekken. Bij het kleed zit ook een grote spiegel die voor heel veel plezier zorgt.

Op de eerste verdieping is er een slaapkamer voor de gastkinderen met een stapelledikant en een “los” ledikant. Ook zijn er campingbedjes aanwezig die ik op een andere kamer kan zetten wanneer een kindje liever alleen slaapt. De kinderen slapen zoveel mogelijk in hetzelfde bedje met een eigen slaapzak en eventueel knuffel. Voor de kindjes gaan slapen lezen we een kort verhaaltje of zingen we een liedje. Op de kamer is een babyfoon aanwezig.

De tuin

In de tuin zijn er ook diverse speelmogelijkheden, zoals een leuk houten speelhuis met glijbaan, schommels, trampoline, loopauto’s en fietsjes. Er valt dus genoeg te beleven!

Ook staat in de tuin ons Atelier. Een ruimte volledig ingericht om te knutselen en voor sensory play. Hier zijn wij elke dag wel een keer te vinden. De kinderen kunnen hier zelf kiezen wat ze willen doen en weten al gauw alle materialen te vinden.

Speeltuin

Voor het huis hebben we een grote speeltuin met glijbaan, kleine wipwap, grote wipwap, een speelhuisje en een hoop gras om lekker te rennen! Daar zijn we ook regelmatig te vinden.

Vervoer

Alles gebeurd lopend of op de fiets. Ik heb de beschikking over een bakfiets waar ik met 5 kinderen op kan fietsen. Ook zijn er verschillende ergonomische dragers en draagdoeken aanwezig om de kinderen in te dragen.

Referenties

Hieronder volgen een aantal aanbevelingen van vraagouders waarvan de kinderen bij mij in de opvang komen/kwamen. Bij een kennismaking ligt er ook een map met uitgebreidere referenties en u kunt telefoonnummers krijgen van de gezinnen die daar open voor staan, zodat u van hun zelf kan horen hoe zij de opvang ervaren (hebben).

Geschreven door Marielle, moeder van Noe

Hallo,mijn dochtertje Noé is bij Sarah gekomen toen ze 9 maanden was. Ze heeft het altijd reuze naar haar zin gehad bij Tamiko. In het begin even aftasten,maar ze kwam helemaal los. Mede doordat ze bij Tamiko helemaal haar eigen kan en mocht zijn. Er wordt goed gekeken hoe elk individu in elkaar zit en daar wordt vakkundig mee omgegaan. Erg professioneel,zorgzaam,leerzaam en lieve gastouder. Zeker een aanrader en ook voor onze andere kinderen zullen wij als dit kan voor Tamiko kiezen!

Geschreven door Evelien, moeder van Moos

Onze Moos is bij Sarah gekomen toen hij 11 maanden was. Een lastige leeftijd om een nieuwe start te maken. Sarah pakt dingen direct aan en gaat ermee aan de slag. Het eerste contact was erg prettig en voelde direct vertrouwd. Je laat toch je grootste bezit bij iemand achter. En dat doe ik bij Sarah met een gerust hart! Sarah ga zo door! En dat er nog vele kindjes in jullie fijne gezin mogen komen spelen.

Geschreven door Renate, moeder van Laura

Mijn dochter ging graag naar sarah toe. Ze doet van alles met de kinderen zoals voorlezen, dansen,naar kinderboerderij. Ze is een vertrouwde, eerlijke gastouder, jammer dat mijn dochter nu naar de basisschool gaat.

Geschreven door Brigitte, moeder van Lars

Sarah is een lieve en betrouwbare oppas. Ze gaat er helemaal voor. Lars ging altijd met plezier en hij heeft het er nog steeds over. Hij vraagt regelmatig nog naar Sarah en als hij Sarah ziet dan is hij daar helemaal vol van. Een betere gastouder kan je niet vinden.

Geschreven door Femke, moeder van Jayde

Een goede, lieve en betrouwbare gastouder. Ik bracht mijn kindje er graag heen. Ze had het ook erg naar haar zin met sarah, andere kindjes en de dieren. Ze leerde er veel en wordt allemaal spelenderwijs gedaan.
Een goede, betrouwbare plaats voor u kind(eren)

Geschreven in aug 2011 door Claudia, moeder van Vera en Lisa

Ik kom nu een kleine anderhalf jaar bij Sarah.Mijn dochters vragen soms op zaterdag al wanneer ze nu naar Sarah toe mogen! Helaas gaat mijn oudste nu naar de basisschool dus die komt er niet meer. Mijn jongste dochter komt er met plezier. Sarah onderneemt veel met de kinderen, knutselen, naar de speeltuin, de kinderboerderij of themafeestjes!

Wij vinden Sarah een top gastouder!

Contact

Als u na het lezen van de website nog vragen heeft, nieuwsgierig en of enthousiast bent geworden neem dan contact met mij op. Dit kan via de email, maar natuurlijk ook telefonisch.

Telefoon: 06-12361377
Mail: gastouderopvangtamiko@gmail.com

U bent ook van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen kennismaken en een kijkje te nemen in de opvang.

Adresgegevens:
Prof Kranenburgstraat 9
5142CN Waalwijk

LRK: 812995697
KVK:50930540